EducatieBasiscursus Varkenskunde


 

De Basiscursus Varkenskunde voor eigenaars van een groot varken of minivarken wordt in elke provincie in Nederland en Vlaanderen gegeven, volgens de datumlijst hieronder. Op het moment van schrijven zijn voor 2022 bij een aantal provincies nog geen definitieve data en locaties vastgelegd, die volgen zo spoedig mogelijk.

 

Inhoud

In deze 6 uurs Basiscursus Varkenskunde leer je alles wat je moet weten, zodat je op een verantwoorde wijze varkens en minivarkens kunt houden. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen als: de verschillende levensstadia, de basisbenodigdheden, medische risico’s, wetgeving, opvoeding en de risico’s. De informatie is toepasbaar op zowel varkens die in en om huis wonen, als varkens die fulltime buiten wonen.

 

De Basiscursus Varkenskunde zit bomvol praktische informatie en is daarom geschikt voor mensen die al één of meer varkens hebben, maar ook voor mensen die zich aan het oriënteren zijn op het houden van een varken.

 

11:00 – Eerste lesblok

12:00 – Lunchpauze

12:30 – Tweede lesblok

13:30 – Pauze

13:40 – Derde lesblok

14:40 – Pauze

14:50 – Vierde lesblok

15:50 – Pauze

16:00 – Laatste lesblok

17:00 – Einde cursus

 

Er wordt geen lunch geserveerd, maar bij sommige locaties is het mogelijk een lunch in te kopen. Voor de overige locaties: zelf je boterhammetje en wat te drinken meenemen. Je kunt bij aanmelding via de mail informeren of voor jouw locatie ook een lunch in te kopen is.

 

Kosten en inschrijving

Deelname aan de Basiscursus Varkenskunde kost €80,-. Schaf je ook meteen Het Grote Kleine Varkenshandboek aan? Dan krijg je ruim 20% korting op het boek en betaal je totaal slechts €100,-.

 

Inschrijven voor één van de edities van de Basiscursus Varkenskunde? Stuur dan een mail naar mail@varkensboek.nl met je naam, het aantal personen en om welke datum en locatie het gaat. Je ontvangt de betalingsinstructie via de mail. Na betaling is je inschrijving definitief. Je kunt ook direct in de winkel een kaartje kopen

 

Voor de meeste locaties kunnen zich maximaal 20 personen aanmelden.

 

Data en locaties 2023

 

19 maart 2023 - Noord-Brabant, Nistelrode, de Nistel

 

14 mei 2023 - Oost-Vlaanderen, Beveren, VZW Ludwig en Co

 

9 juli - 2023 - Zuid-Holland, Strijen, de Peerdegaerdt

 

3 september 2023 - Utrecht, IJsselstein, Azuka

 

26 november 2023 - Overijssel, Dedemsvaart, St, de Varkensschuur

Voor aanvullende vragen: stuur een mail

 

Op verzoek is de Basiscursus Varkenskunde ook te boeken door locaties die, bijvoorbeeld, een heel team willen laten deelnemen. De kosten zijn in dat geval € 350,-, waardoor dit al vanaf 5 personen interessant is. Stuur een mail voor meer informatie

 


Telefonisch consult


Varkens zijn complexe wezens die hun eigenaars nogal een voor vraagstukken zetten.

 

Veel problemen zoals onderling vechten, aanvallend gedrag, problemen in contact met andere dieren, etc. kunnen met een telefonisch consult vaak goed aangepakt worden. Tijdens het consult stel ik vragen en probeer een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Vervolgens ontvangt u tips en aanwijzingen om de situatie te verbeteren. Een telefonisch consult kan alleen op afspraak. Vul bij de aanvraag een correct telefoonnummer in, zodat u te bereiken bent.


Consult op locatie


In sommige situaties is telefonisch advies niet toereikend.

 

In die gevallen is het mogelijk een consult op locatie te boeken. Samen bekijken we de omstandigheden en proberen zo laagdrempelig mogelijk oplossingen te verzinnen, rekening houdend met het natuurlijke gedrag van uw varken. Heeft u interesse in een consult op locatie stuur dan een mail met uw vraag via onderstaande knop